Totul despre insolventa! Afla in ce consta insolvanta din acest articol!
Notice: Undefined index: HTTP_REFERER in /home/cabinetl/public_html/pages/_blog.php on line 28
Inapoi
Totul despre insolventa! Afla in ce consta insolvanta din acest articol!
In ce consta insolventa? Probabil auzi in jur ca firma X a intrat in insolventa , insa nu stii exact despre ce este vorba. Poate doar ca ceva este in neregula si e legat de partea financiara. Ei bine, nu esti departe de adevar. Este vorba despre starea in care intra patrimoniul unei societati din cauza ca nu exista fonduri banesti suficiente pentru a plati datoriile scadente. Cu alte cuvinte, este vorba despre momentul in care debitorul nu mai detine suma necesara cu care sa poata achita datoriile care au ajuns la data scadenta. Aceasta este situatia in care o societate intra deci in insolventa. Desigur, nu se poate spune in acest caz ca respectiva societate nu detine patrimoniu activ sau alte bunuri care ar putea sa fie valorificate in vederea stingerii datoriei.
Numarul celor care fac o confuzie intre insolventa si faliment este destul de mare. Intre cei doi termeni exista insa o diferenta majora. Ca sa intelegeti asa cum trebuie de ce nu putem folosi un concept in locul celuilalt, in randurile urmatoare va vom oferi o explicatie cat se poate de clara a acestui fapt. Chiar daca par sinonime, explicatiile fiecaruia sunt distincte.
Insolventa si falimentul – diferente
Atunci cand un debitor se afla in insolventa, acesta poate sa isi replanifice activitatile avand la baza un plan pe care sa-l fi aprobat si creditorii, dar care sa fie confirmat si de un judecator sindic. Acesta lucru poate fi realizat insa numai in conditiile in care respecta anumiti termeni prevazuti de lege.
Atunci cand reorganizarea activitatii este una care ofera profit, dar care permite si plata creantelor, in conformitate cu termenii si conditiile care au fost stabilite in intocmirea planului, este favorizata iesirea din insolventa. Astfel, societatea va putea sa continue sa isi desfasoare activitatea pe piata din tara, mentinandu-si personalitatea juridica, fara a fi necesar sa intervina un administrator judiciar sau un judecator sindic.
In situatiile in care pe parcursul desfasurarii activitatii care a fost reorganizata nu se are in vedere respectarea planului initial, se favorizeaza trecerea activitatii debitoare in faliment. Este momentul in care de activitatea respectiva se va ocupa lichidatorul judiciar, al carui rol este de a evalua si valorifica bunurile, urmand sa le foloseasca pentru a plati creantele.
Atunci cand procedura mentionata este finalizata, urmeaza radierea debitoarei din cadrul registrului in care aceasta este inmatriculata. Putem spune ca din clipa respectiva societatea inceteaza sa mai existe.
Daca vine vorba despre serviciile de solutionare a insolventei, va punem la dispozitie toate cele necesare pentru a beneficia de rezultatele dorite.
Inainte de toate veti avea nevoie de consultanta in domeniu pentru a sti cum anume va puteti reorganiza sau cum puteti lichida societatea debitoare (poate fi vorba despre lichidarea judiciara sau cea voluntara).
De asemenea, pe intreg parcursul procesului, va trebui sa redactati si sa completati diverse cereri necesare pentru a va inregistra in drepturile de creanta contra debitorilor. Sa nu uitam nici de cererile pe care va trebui sa le redactati si sa le completati in cazul deschiderii unei proceduri de reorganizare judiciara sau de faliment.
Mai mult ca sigur, trebuie sa va axati si pe obtinerea de asistenta de reprezentare si juridical, pentru eficienta in procedura de insolventa, necesara nu doar pentru creditori, ci si pentru debitori.
Nici aici nu veti scapa fara sa intocmiti o serie de acte, care sunt necesare pentru a declansa procedura prin care atrageti raspunderea pentru faptele fraduloase efectuate de organele de conducere a debitorului. Aveti, de asemenea, nevoie si de servicii de reprezentare in decursul intrunirii creditorilor, atat pentru cele realizate in cadrul adunarii creditorilor, cat si a comitetului acestora.
Pentru fiecare dintre acestea oferim profesionalism si seriozitate, asta fiinca ne dorim sa avem intotdeauna clienti satisfacuti. In acest fel stim ca va oferim ajutorul de care aveti atat de multa nevoie si, in acelasi timp, atingem performante inegalabile. Accesati cabinetlichidator.ro pentru a afla mai multe despre serviciile de insolventa pe care vi le punem la dispozitie.