
- +4 0770 417 373
- office@cabinetlichidator.ro
- Luni-Vineri: 09:00-17:00
Daca esti directorul unei companii, ideea de insolventa este ceva neplacut. Poate iti dai seama ca firma pe care o conduci este in dificultate dar, cu toate acestea, nu stii poate care sunt pasii care trebuie facuti intr-o astfel de situatie. Din pacate, insolventa este ceva ce poate fi cu greu reparat – dar nu imposibil. Pe scurt, aceasta poate fi descrisa ca fiind rezultatul unei serii de conditii care au contribuit la slabirea companiei, pana in punctul in care aproape a cedat.
Insolventa nu este o situatie usor de digerat. Insa, odata inteles acest termen si cu o serie de decizii corecte, o multime de afaceri se pot ridica si pot deveni chiar de succes. Exista o serie de pasi pe care poti sa ii urmezi pentru a ajuta compania sa isi revina.
Redresare – dar cum?
In primul rand, trebuie sa iti concentrezi eforturile asupra celor mai loiali clienti si incearca sa nu atragi alti clienti noi. Concentreaza-te pe cresterea nivelului de servicii pe care le oferi clientilor vechi. Aceasta abordare te poate ajuta sa reduci investitiile in vanzari si marketing, imbunatatind in accelasi timp fluxul de cash si chiar si cresterea veniturilor.
De asemenea, incearca sa reduci cheltuielile excesive. Aici pot intra salarii, echipamente, marketing sau alte lucruri operationale. Reducerea costurilor este una din cele mai avantajoase si eficiente metode de a readuce o companie pe linia de plutire si plasand-o intr-o pozitie profitabila.
Insa, poate cel mai important lucru la care trebuie sa te gandesti serios daca te afli intr-o astfel de situatie, este sa apelezi la ajutorul unui consultant. Un astfel de specialist te poate ajuta, consilia si propune cea mai buna optiune pentru companie, lucru ce se intampla imediat dupa ce acesta analizeaza pozitia firmei si nivelul de dificultate financiara prin care aceasta trece.
Intrarea unei companii in insolventa este un lucru greu de acceptat pentru o societate, mai ales pentru ca aceasta se afla in fata riscului de a intra in faliment. In acest caz, afacerea va fi dizolvata. Iar pentru a impiedica acesta lucru de a deveni realitate, debitorul trebuie sa fie constient de situatia financiara in care compania se afla si sa fie constient de momentul in care firma nu mai poate face fata datoriilor.
Solutii avem pentru orice scenariu al unei firme. Suntem aici sa va ajutam ® cabinetlichidator.ro!