Lichidarea voluntară

Cabinetul de insolventa Monea Mihaela are experienta in realizarea cu succes a lichidării, a gasirii celor mai bune metode de valorificare a activelor din patrimonial societatilor in lichidare.

Procedura de lichidare voluntara a unei firme,  presupune desfiintarea firmei, prin vointa si sub controlul asociatilor. Se desfasoara in doua etape – prin depunerea la Registrul Comertului a doua dosare corespunzatoare celor doua etape ce trebuie parcurse: cea de dizolvare – lichidare si apoi cea de radiere. Pentru aceasta este obligatorie lipsa oricaror datorii ale societatii cate creditori sau acordul acestora cu privire la stingerea pasivului.

Prima etapa o constituie dizolvarea societatii, in urma acestei operatiuni judecatorul delegat pronuntand o incheiere prin care ia act de vointa asociatilor de dizolvare a societatii. Ulterior pronuntarii dizolvarii societatii, legislatia societatilor comerciale impune curgerea unui termen de 30 de zile intre cele 2 etape, numit termen de opozitie. La expirarea acestui termen se poate declansa si radierea societatii, ce echivaleaza cu incetarea existentei persoanei juridice.

Acte necesare
 1.  acte de identitate asociati
 2.  actul constitutiv al societatii la zi
 3.  bilant de lichidare intocmit de un expert contabil
 4.  certificat de atestare fiscala potrivit caruia societatea si-a indeplinit obligatiile fiscale
 5.  certificat de inregistrare si anexele acestuia

Cabinetul de insolventa va ofera urmatoarele servicii: 
 • conceperea si redactarea Hotararii adunarii generale a asociatilor / Deciziei asociatului unic
 • completarea cererii de inregistrare in Registrul Comertului
 • constituirea dosarului de Registrul Comertului
 • completarea cererii de radiere
 • conceperea si redactarea hotararii de repartizare a activelor
 • constituirea dosarului de Registrul Comertului