Ce presupune reorganizarea judiciară – Cabinet Lichidator te ajuta

Exista anumite momente mai putin placute in viata cand firma pentru care ai muncit atat de mult timp se afla in pragul falimentului. Atunci cand o afacere nu mai aduce profit si datoriile incep sa se adune, ai nevoie de interventia unui specialist. Cabinet Lichidator ar putea fi varianta optima in astfel de situatii, in cazul preluarii unei firme cu datorii.

Acest pas este o solutie urgenta, dar care necesita experti in domeniu. Sunt mai multe etape care trebuie parcurse, iar echipa Cabinet Lichidator te poate ajuta intr-o astfel de situație. Procesul de preluare firma cu datorii poate fi de trei feluri. Cel care detine o astfel de firma poate alege pachetul de care vrea sa beneficieze. Alaturi de procesul de preluare si lichidare este nevoie si de o reorganizare judiciara.

Reorganizarea judiciara si administratorul special

Reorganizarea financiara presupune confirmarea in primul rand al unui astfel de plan, in urma caruia debitorul va conduce afacerea sub supravegherea unui administrator judiciar. Acest proces dureaza pana ce judecatorul-sindic ia masuri pentru reinsertia in afaceri a debitorului odata cu incheierea insolventei sau il trece la faliment daca nu exista alta solutie.

Administratorul special este persoana care va face alegeri in locul debitorului si care va lua masuri in timpul reorganizarii. Acesta dobandeste prerogativele de a efectua actele de administrare dupa ce debitorul isi pierde acest drept. Administratorul judiciar are mai multe atributii care sunt menite in principal sa examineze si sa reorganizeze anumite actiuni.

Acesta este cel care se ocupa de caz in mare parte. El este cel care examineaza inca de la inceput actele depuse si situatia financiara. Dupa adunarea acestor informatii se intocmeste un raport, care atesta ca firma intra in procedura simplificata sau ramane sub observatie. Sunt examinate faptele si cauzele care au dus la situatia nefavorabila in care se afla firma.

Dupa alte investigatii si calcule realizate de administratorul judiciar, acesta elaboreaza planul de reorganizare, dupa care supravegheaza fiecare operatiune. Acesta finalizeaza orice act fraudulos incheiat de debitor in dauna drepturilor creditorilor. In cazurile in care administratorul descopera ca nu exista bunuri de valoare care sa poata acoperi toate cheltuielile administrative, este anuntat de urgenta judecatorul sindic. 

Acesta mai are rolul de a verifica si de a incasa creantele, iar in urma confirmarii primite de la judecatorul sindic se incheie tranzactiile, se descarca fidejusoriile si renunta la garantiile reale. Tot acest proces este unul complex, la care ai nevoie de ajutor de specialitate cu care te poate ajuta echipa Cabinet Lichidator.

Contact:

+4 0770 417 373

office@cabinetlichidator.ro.