Cabinetul de insolventa Monea Mihaela are experienta in realizarea cu succes a lichidării, a gasirii celor mai bune metode de valorificare a activelor din patrimonial societatilor in lichidare.
Procedura de lichidare voluntara a unei firme, presupune desfiintarea firmei, prin vointa si sub controlul asociatilor. Se desfasoara in doua etape – prin depunerea la Registrul Comertului a doua dosare corespunzatoare celor doua etape ce trebuie parcurse: cea de dizolvare – lichidare si apoi cea de radiere. Pentru aceasta este obligatorie lipsa oricaror datorii ale societatii cate creditori sau acordul acestora cu privire la stingerea pasivului.
Prima etapa o constituie dizolvarea societatii, in urma acestei operatiuni judecatorul delegat pronuntand o incheiere prin care ia act de vointa asociatilor de dizolvare a societatii. Ulterior pronuntarii dizolvarii societatii, legislatia societatilor comerciale impune curgerea unui termen de 30 de zile intre cele 2 etape, numit termen de opozitie. La expirarea acestui termen se poate declansa si radierea societatii, ce echivaleaza cu incetarea existentei persoanei juridice.
Acte necesare
- acte de identitate asociati
- actul constitutiv al societatii la zi
- bilant de lichidare intocmit de un expert contabil
- certificat de atestare fiscala potrivit caruia societatea si-a indeplinit obligatiile fiscale
- certificat de inregistrare si anexele acestuia
Cabinetul de insolventa va ofera urmatoarele servicii:
- conceperea si redactarea Hotararii adunarii generale a asociatilor / Deciziei asociatului unic
- completarea cererii de inregistrare in Registrul Comertului
- constituirea dosarului de Registrul Comertului
- completarea cererii de radiere
- conceperea si redactarea hotararii de repartizare a activelor
- constituirea dosarului de Registrul Comertului