
- +4 0770 417 373
- office@cabinetlichidator.ro
- Luni-Vineri: 09:00-17:00
In ultima vreme, in special din cauza pandemiei cu care inca ne confruntam, tot mai multe societati isi predau armele si ajung in pragul falimentului. Totul porneste de la dificultatile financiare pe care acestea le intampina in relatiile cu creditorii.
Orice societate, atunci cand nu reuseste sa isi achite datoriile catre creditori, are posibilitatea de a incerca sa se redreseze prin reorganizare judiciara. Scopul acestei proceduri este, de fapt, salvarea in sine de la declararea falimentului societatilor ce nu isi pot achita temporar datoriile catre creditori.
Planul de reorganizare a societatii
Planul de reorganizare este un document ce contine pasii pe care societatea intentioneaza sa ii faca pentru a putea evita declararea falimentului. Acest plan trebuie prezentat creditorilor pentru a fi aprobat. Fara acordul acestora, fara sprijinul lor pana la urma, reorganizarea nu este posibila.
Si aici intervenim noi! In primul rand, facem o analiza a situatiei financiare in care se afla societatea voastra la momentul respectiv. Prin acesta analiza putem pune un „diagnostic” si ne putem da seama daca o putem redresa pana in maximum 3 ani.
Foarte importanta este increderea pe care creditorii o au in reorganizarea societatii. Daca acestia se indoiesc de reusita acestui procedeu, exista varianta sa nu isi dea acordul asupra planului de reorganizare pe care il propunem. In aceasta privinta conteaza foarte mult si colaborarea avuta anterior cu acestia, dar si motivele care au impins societatea catre insolventa.
Iata ce trebuie sa contina planul de reorganizare!
Putem afirma ca planul de reorganizare se aseamana in multe privinte cu un plan de afaceri propriu-zis. In continuare va prezentam cateva aspecte pe care trebuie sa le contina acesta:
Ce se intampla dupa ce planul de reorganizare judiciara este aprobat?
Dupa cum am mentionat mai sus, creditorii sunt cei ce pot aproba sau nu planul de reorganizare pe care il realizam impreuna cu voi. Este necesara aprobarea cu o majoritate absoluta din valoarea creantelor pe care societatea le are in momentul respectiv.
Adunarea creditorilor aproba planul, acesta este aprobat apoi si de catre un judecator sindic, dupa care este considerat ca o hotarare definitiva si irevocabila asupra societatii pe care o detineti.
Planul de reorganizare judiciara trebuie respectat intocmai. In caz contrar, atat administratorul judiciar, cat si creditorii pot inainta o solicitare catre judecatorul sindic prin care sa societatea sa isi declare falimentul.
Specialistii din cadrul cabinetului nostru lichidator va pot oferi consultanta si asistenta in demersurile pe care le faceti pentru reorganizarea judiciara a societatii. Obtineti mai multe detalii accesand site-ul nostru oficial.